Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu održan Dan voćara

0
180

Međunarodni dan voćara, koji je održan prvi put, u okviru ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma, okupio je voćare iz cele Srbije, predstavnike voćarskih zadruga, nauke i struke, domaće stručnjake i svetske eksperte u proizvodnji voća iz Italije.

Međunarodni dan voćara, koji je održan prvi put, u okviru ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma, okupio je voćare iz cele Srbije, predstavnike voćarskih zadruga, nauke i struke, domaće stručnjake i svetske eksperte u proizvodnji voća iz Italije. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je u ime organizatora, istakao da je namera da ovaj dan preraste u tradicionalan događaj u narednom periodu, jer voćarska proizvodnja koja je u usponu kod nas to zaslužuje.

Profesor Zoran Keserović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu je naveo da je za uspon voćarske proizvodnje zaslužno svakako znanje, uvođenje savremenih tehnologija i udruživanje, što omogućava veću konkurentnost na tržištu.

Organizatori ove značajne manifestacije su bili Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, revija „Dobro jutro“ i Novosadski sajam. Povod da organizuju Dan voćara, kako su oni još jednom potvrdili, jeste želja da se doprinese razvoju voćarske proizvodnje, koja u našoj zemlji beleži ozbiljan uspon, ali i kako bi na osnovu razgovora sa proizvođačima voća došlo do najboljih rešenja za unapređivanje ovog proizvodnog sektora u našoj državi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here