Zorana Mihajlović se sastala sa predsednikom kineske kompanije CRRC Fu Čengđunom

0
107

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, sastala se sa predsednikom kineske kompanije CRRC Fu Čengđunom, sa kojim je razgovarala o mogućnostima saradnje u oblasti železničkog saobraćaja.

Mihajlović je istakla značaj interesovanja jedne od najboljih svetskih kompanija u oblasti železničkog transporta u trenutku kada Srbija pokreće veliki investicioni ciklus u infrastrukturi vredan pet milijardi evra, i dodala je da dve zemlje odlikuju dobri odnosi.

Ona je rekla da su odnosi dva predsednika i naše dve zemlje sve bolji, što doprinosi bržem razvoju Srbije. U saradnji s kineskim kompanijama realizuje se nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, a jedan od njih je i modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, kao deo globalne inicijative “Jedan pojas, jedan put”.

Fu Čengđun se složio da je prijateljstvo dve zemlje i dva naroda na najvišem nivou, te da odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i NR Kine Si Đinpinga predstavljaju pokretačku snagu za dalji razvoj.

Fu je istakao da smo svi svedoci lepe budućnosti i razvoja saobraćajne infrastrukture Srbije. Nakon uspešne saradnje sa EPS-om u okviru projekta Kostolac pre par godina, kompanija želi da razmotri moguće načine nastavka saradnje i pruži doprinos razvoju transporta. CRRC  jedna je od najuspešnijih u proizvodnji železničkih vozila i šinske opreme, a razvija inovativne tehnologije i posebno je fokusirana na električne lokomotive, transportna vozila i hibridne tehnologije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here