Miroslav Parović o izjavi zvaničnika EU da ’’Srbiju nikada neće primiti u svoje članstvo’’

0
149

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović ocenio je da posle izjava zvaničnika Evropske unije da ’’Srbiju nikada neće primiti u svoje članstvo’’ opada i entuzijazam u domaćoj javnosti oko prijema naše zemlje u tu organizaciju.

Predsednik Vučić je izjavio da države članice EU rade ono što žele, dok mi radimo ono što možemo. On je rekao da treba da se približimo EU’’ u smislu pravih vrednosti, da izrastemo u takav tip društva, što nam je veoma važno.” Vučić je zatražio od EU i da se konkretno izjasni po pitanju članstva Srbije. „Ako nas želite, recite -želimo vas, uradite to i to. Ako nas ne želite recite – ne želimo vas i sami ćemo brinuti o sebi i preživeti”. Predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića smo pitali da li ima utisak da entuzijazam i euforija oko pristupanja naše zemlje u EU lagano nestaje što se vidi i po izjavi predsednika.

Pre deset godina Srbija je napravila prve korake ka Evropskoj uniji, pošto je 22. decembra 2009. godine podnela zahtev za prijem u članstvo. Od dobijanja statusa kandidata do suštinskog početka pregovora prošlo je više od tri godine, pošto su prva dva poglavlja otvorena u decembru 2015. Sa spiska od trideset pet poglavlja, koliko država treba da ispregovara pre nego što postane članica EU, Srbija je otvorila šesnaest i privremeno zatvorila dva. Dva poslednja su otvorena 10. decembra prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here