Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je kružni tok u Sremskoj Kamenici

0
246

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je kružni tok u Sremskoj Kamenici čija je izgradnja nedavno završena.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je kružni tok u Sremskoj Kamenici čija je izgradnja nedavno završena.  Reč je o investiciji vrednoj  devedeset koma pet miliona dinara koju su zajednički finansirali Grad i Pokrajina. Naime, na nekada neuređenoj četvorokrakoj raskrsnici ulica, nije bio omogućen zadovolјavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Investicija je podrazumevala i izgradnju novog javnog osvetlјenja, uz putarske radove, a tokom njene realizacije, saobraćaj nijednog momenta nije bio u prekidu, odnosno vozilima je sve vreme bio omogućen prilaz Institutu. Sada je, nakon dva meseca, izgrađena moderna saobraćajnica sa pešačkim i biciklističkim stazama.

Nakon obilaska kružnog toka, gradonačelnik je posetio i spomen–zbirku „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Kamenici, odnosno Zmajev muzej koji je nedavno renoviran i u sastavu je Muzeja grada Novog Sada. Kao vrlo prometan i korišćen prostor, Muzej je vremenom  pretrpeo različita oštećenja, te je za potrebe renoviranja urađen projekat Sanacije i adaptacije prema kojem su obnovlјeni fasada, stolarija, unutrašnje prostorije i sanirana je ograda oko parcele.

Gradonačelnik Novog Sada je najavio dalјa ulaganja, prvenstveno u naselјe Bocke, gde će na jesen početi izgradnja pet kilometara vodovodne i kanalizacione mreže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here