Zorana Mihajlović primila u oproštajnu posetu ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa

0
242

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, primila je u oproštajnu posetu ambasadora Velike Britanije u Srbiji, Denisa Kifa, i tom prilikom mu zahvalila na podršci i pomoći u sprovođenju reformi i realizaciji važnih projekata za našu zemlju.

Ona je tom prilikom rekla da je podrška koju je ambasador pružao sve ove godine od velikog je značaja za naš razvoj, posebno kada je reč o reformama koje su sprovedene u oblasti elektronskih građevinskih dozvola, katastru i poboljšanju uslova poslovanja u Srbiji, ali i u novim infrastrukturnim projektima koji se pokreću.

Ambasador Kif je  izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa potpredsednicom Mihajlović, rekavši da su za ovih pet godina bilateralni odnosi između dve zemlje napredovali i da je sve više prostora za saradnju.Kif je istakao da je zadovoljstvo bilo raditi u našoj zemlji. Pokrenuto je mnogo važnih stvari, a Velika Britanija će nastaviti pored ostalog da podržava Srbiju i u oblasti rodne ravnopravnosti.

Ambasador Velike Britanije je posebno čestitao potpredsednici Vlade završetak Koridora 10 i dodao je da iz Srbije odlazi sa osećanjem da je dosta toga dobrog urađeno za pet godina.

Na sastanku je bilo reči i o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, te da je neophodno ukinuti takse koje je Priština uvela i nastaviti dijalog.

Potpredsednica Vlade poklonila je ambasadoru Kifu tradicionalne srpske proizvode koje su izradile naše žene sa sela, u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“, koju zajedno sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here