Devet srpskih proizvođača izlagalo na Sajmu specijaliteta u Londonu

0
115

Devet srpskih proizvođača visokokvalitetne hrane je izlagalo na jednom od najznačajnijih sajmova u svetu – Sajmu specijaliteta koji je održan u Londonu, od 1. do 3. septembra.

Domaće kompanije su po prvi put organizovano izlagale na ovom sajmu hrane u Velikoj Britaniji, pod zajedničkim brendom, a uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, Britansko-srpske privredne komore, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Asocijacije za promociju srpske hrane. Kako je su rekli organizatori nastupa,Velika Britanija je treće po veličini tržište prvoklasnih prehrambenih proizvoda u Evropskoj uniji, i peto po veličini u svetu, tako da je veoma važno što su srpska preduzeća uzela učešće na ovom sajmu hrane. Srpski visokokvalitetni proizvodi su sve poznatiji u svetu po svom kvalitetu i sve su popularniji na izvoznim tržištima koja posebno cene prirodne i autentične ukuse.

Izlagači su imali priliku da se iz prve ruke upoznaju s najboljim praksama i da  predstave naše proizvode  u sklopu srpskog paviljona. Još je značajnije što su uspostavljeni kontakti sa nekim od najvećih maloprodajnih lanaca što će dovesti do plasmana naših proizvoda u Velikoj Britaniji. Prema ocenama koje su se čule, međunarodni sajmovi su i dalje od velikog značaja za promociju i plasman srpskih visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Upravo zato su tokom protekle dve i po godine ulagani napori da se stvore svi neophodni preduslovi za dugoročan rast domaćih proizvođača visokokvalitetne hrane, uz povećanje njihovog kapaciteta za izvoz.

Kompanije koje su izlagale na sajmu su bile : Flora – Ivanjica; Hepi Hani – Beograd; Stanišić Bio – Novi Sad; Fud Koncept – Svilajnac; Kold Presok – Beograd; Natura Đusto – Paraćin; Bi end Vel – Beograd; Haus of Fud – Beograd i Džej Es end O – Novo Miloševo.

Mnoge od ovih kompanija će biti među sto izlagača, proizvođača visokokvalitetne hrane iz Srbije i regiona, na predstojećem sajmu hrane Belgrejd Fud Šou koji  će se po drugi put održati od 10. do 11. oktobra 2019. godine u Belekspocentru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here