Zorana Mihajlović sa delegacijom DFC-a

0
231

Potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje Beograda, Prištine i celog regiona.

Zorana Mihajlović je izjavila da je na sastanku, kom je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, razgovarano o unapređenju odnosa dve države, posebno u infrastrukturi, zatim o projektima o kojima su dva predsednika nedavno razgovarala u Vašingtonu, kao i o regionalnom povezivanju, koje je za Srbiju od ogromnog značaja.

Posebno je bilo reči o auto-putu mira Niš–Merdare–Priština, ali i o železničkom saobraćaju i regionalnim projektima.

Ambasador Godfri je izrazio zahvalnost potpredsednici Vlade na dobrom sastanku, profesionalizmu, dobroj pripremljenosti i viziji Srbije povezane sa regionom, a sve u skladu sa zajedničkim ciljem dve države, o čemu su razgovarali i predsednici Aleksandar Vučić i Donald Tramp.

Američki ambasador je rekao da postoji spremnost za rad sa Ministarstvom  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kako bi se  dobili  rezultati  koji će unaprediti kvalitet i standard života građana Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here