Vučić sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan

0
64

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu regionalnu direktorku Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan, Žužanu Hargitaj, sa kojom je razgovarao o rezultatima saradnje sa ovom uticajnom institucijom, ekonomskim posledicama pandemije, kao i o portfoliju Evropske banke za obnovu i razvoj za privlačenje investicija sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu regionalnu direktorku Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan, Žužanu Hargitaj. Predsednik je zahvalio Hargitovoj na izuzetnoj saradnji i posebno istakao značaj zajedničkih projekata Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj koji su i u uslovima pandemije KOVID-19 uticali na privredni rast Srbije. Predsednik je dodao da su odgovorna politika i stabilna ekonomska situacija jedni od osnovnih pokretača novih investicija u Srbiji, što potvrđuje i stalni rast podrške Evropske banke našoj zemlji. Posebna tema razgovora bila je podrška razvoju preduzetništva kroz posebne garancijske šeme koje će prevashodno imati za cilj podizanje konkurentnosti i pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i mladim preduzetnicima.

Sagovornici su se dogovorili i o nastavku zajedničkog rada na reformi i modernizaciji javnih preduzeća, što je od posebnog značaja za Srbiju imajući u vidu da je upravo taj proces jedan od osnova podizanja nivoa konkurentnosti i profitabilnosti. Sagovornici su se saglasili da, uprkos teškim posledicama po ekonomiju, ova godina predstavlja izuzetnu priliku za privlačenje novih ulaganja u Srbiju, budući da su naše zdrave i stabilne javne finansije doprinele da budemo otporniji na uticaj pandemije od drugih zemalja u regionu. Predsednik Vučić je rekao da se nada nastavku dobre saradnje i da su investicije Evropske banke za obnovu i razvoj u privatni sektor, posebno u mala i srednja preduzeća, više nego dobrodošle. Na sastanku je bilo razgovora i o planovima za saradnju Evropske banke sa lokalnim samoupravama, koja će doprineti razvoju gradova i mesta u Srbiji. Predsednik je poželeo Žužani Hargitaj mnogo uspeha u daljem profesionalnom angažmanu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here