Vladan Tegeltija – Novak Đoković je najbolji u istoriji

0
304

Srbija nije imala u svojoj istoriji boljeg sportistu od Novaka Đokovića, izjavio je sportski novinar Vladan Tegeltija.

Novak Đoković je postao dvadesetostruki grend slem šampion. Srpski teniser je osvojio titulu na Vimbldonu pošto je u finalu najelitnijeg turnira savladao Italijana Matea Beretinija. Time se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na vrhu večite rang liste. Đoković sada u svom posedu ima dva najvažnija rekorda – po broju trofeja sa najvećih turnira i po broju sedmica na prvom mestu ATP liste. Zamolili smo sportskog novinara Vladana Tegeltiju da prokomentariše uspeh ovog srpskog tenisera.

Čitav teniski svet poklonio se Novaku Đokoviću nakon odbrane trona na Vimbldonu i sada se s pravom može reći da je on najveći kog je “beli sport” ikad imao! Ocene da je najbolji svih vremena, nisu stvar subjektivne procene ili mišljenja, već činjenice, da je Novaku pošlo za rukom da osvoji najveći broj titula, računajući sva takmičenja. Njemu je pošlo za rukom, da jedini sva četiri grend slema osvoji ne jednom, nego dva puta u karijeri, uz to je ubedljivo najduže na čelu ATP liste po broju provedenih nedelja, što i dalje traje, ali ima i bolji međusobni skor, i sa Švajcarcem, i sa Špancem. Nije tu kraj, Novak je jedini osvojio sve masters titule i vlasnik je takozvanog “zlatnog Mastersa”, a sa Nadalom deli prvo mesto po broju masters titula.

Nažalost, Đoković je na Olimpijskim igrama u Tokiju izgubio meč za treće mesto u singlu od Španca Pabla Karanja Buste posle tri seta i skoro tri sata igre, a zbog iscrpljenosti najboljeg tenisera sveta, srpski miks dubl u sastavu Nina Stojanović i Novak Đoković predao je meč za bronzu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here