Vučić obišao radove na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije

0
79

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije koji predstavlja jednu od kapitalnih investicija.

Obilazeći radove na rekonstrukciji Kliničkog centra u okviru Faze A,  Aleksandar Vučić je poručio da su građani, upravo u proteklom periodu, videli koliko je važno zdravstvo i da je ulaganje u kliničke centre i bolnice od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju.

„Novi Klinički centar Srbije biće na ponos svih građana Srbije, sa najmodernijom opremom. Mi ovde gradimo budućnost i sigurnost za naše građane, ovime pokazujemo da možemo kroz državno zdravstvo da rešavamo probleme uspešnije nego najmodernije zemlje sveta“, rekao je predsednik Vučić i istakao da će novi Klinički centar doprineti da uvek budemo spremni da zbrinjavamo sve kojima je pomoć potrebna. On je, prilikom obilaska radova, primetio da od 1986. godine ništa ozbiljnije nije urađeno, što predstavlja  izgubljene godine i decenije za društvo i zemlju.

“Nismo imali finanasijskih, ali ni nekih drugih sposobnosti. Bili smo neodgovorni, nismo razumeli da se stvari u Evropi i svetu menjaju, da je važno da se modernizujemo i idemo u korak sa najnaprednijima”, naveo je predsednik Vučić. On je dodao da je danas poseban dan, imajući u vidu kroz šta su i država i društvo prošli tokom prethodnih meseci usled pandemije,  koja je pokazala da je izgradnja velelepnog Kliničkog centra od presudnog značaja.

Predsednik Vučić je istakao da će novi KCS biti najmodernija zdravstvena ustanova u regionu.  “Neće biti bolje bolnice u ovom delu Evrope”, zaključio je predsednik Vučić i nakratko porazgovarao sa radnicima, zahvalio im na marljivosti i trudu i poželeo srećan rad.

Radovi na obnovi Kliničkog centra Srbije počeli su u avgustu 2018. godine, kada je najavljen projekat vredan 110 miliona evra, koji će imati dve faze. Posle izgradnje i obnove, Klinički centar Srbije će se prostirati na oko 30.000 kvadrata i dobiti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here