Savez pčelarskih organizacija Srbije počeo otkup meda proverenog kvaliteta

0
277

Na našem tržištu dosta je falsifikata meda, a jedna od organizacija koja garantuje da je med prirodan je i Savez pčelarskih organizacija Srbije koji ovih dana poziva pčelare da daju med proverenog kvaliteta na otkup.

Savez pčelarskih organizacija Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu cene bagremovog meda, za pčelare koji planiraju da prodaju svoje zalihe Pogonu “Naš med”.

Osnovna cena je 6,21 evro (pčelar ukupno dobija 6,7 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 6,8 evra).

Osnovna cena meda za vlasnike Zlatne kartice lojalnosti SPOS-a je 6,223 evra (pčelar ukupno dobija 6,72 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 6,82 evra).

Osnovna cena meda za vlasnike Dijamantske kartice lojalnosti Saveza pčelarskih organizacija Srbije je 6,241 evro (pčelar ukupno dobija 6,74 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 6,84 evra).

Bagrem i lipa doneli su najmanje meda, suncokret je dao najbolje prinose.

Osnovna cena meda za vlasnike Platinaste kartice lojalnosti Saveza pčelarskih organizacija Srbije je 6,389 evra (pčelar ukupno dobija 6,9 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 7,0 evra).

Osnovna cena meda za vlasnike Platinaste PLUS kartice lojalnosti Saveza pčelarskih organizacija Srbije je 6,482 evra (pčelar ukupno dobija 7 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 7,1 evro).

Cene i preračun konačne cene iz evra u dinare obračunavaju se na dve decimale. Bez uplate od kupca, med ne izlazi iz zemlje.

Med se ne klasira po bojama, ali se svakako pretaman med ne može prihvatiti jer nema ko da ga kupi, mada ove godine takvog meda na terenu skodo da i nema, ističu iz SPOS-a.

Pogon iznalazi i druge modele za brže plaćanje, ali ono što je sigurno jeste da kilogram meda neće izaći iz Srbije bez uplate od kupca unapred, bankarske garancije, osiguranja plaćanja od strane osiguravajuće kuće, ili na neki drugi način.

“Pozivamo pčelare da što pre Pogonu prijave med koji žele da mu predaju radi daljeg plasmana, kako bismo organizovali raspored uzorkovanja, preuzimanja meda i prodaje”, poručuju na sajtu te organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here