Dodeljene nagrade Festivala Press Vitez 2021.

0
132

U Kulturnom centru Zrenjanina dodeljene su nagrade 16. po redu Festivala televizijskog novinarstva Press Vitez. GRAN PRI PRESS VITEZ 2021. ubedljivo je osvojila Jasna Đurović, za minijaturu „Dragan Cigan“.

U Kulturnom centru Zrenjanina dodeljene su nagrade 16. po redu Festivala televizijskog novinarstva Press Vitez.

Više od 300 radova stiglo je na ovogodišnji festival televizijskog novinarstva Press Vitez, a kratke reportaže iz informativne i dokumentarne kategorije ocenjivao je žiri od 14 članova čiji je zaključak, pored toga da još uvek ima kvalitetnih reportaža dostojnih nagrade Press Vitez, da je novinarstvo u Srbiji zapalo u krizu.

Festival Press Vitez nastao je 2006. godine sa ciljem promocije viteštva u novinarskoj profesiji kao i kreativnosti u svakodnevnom radu novinara. Od tada se promenilo mnogo toga.

Specijalna nagrada u kategoriji dokumentarnog programa pripala je Vladimiru Bajiću, za minijaturu „Dragiša Brašovan – graditelj Novog Sada”.

Specijalna nagrada “Press Vitez – Zorica Jovanović 2021.” za najboljeg novinara u potkategoriji lokalnih TV dodeljena je Aleksandru Miniću za minijaturu „Mali Zindovići hrabro koračaju kroz život“.

Gran pri Press Vitez 2021. ubedljivo je osvojila Jasna Đurović, za minijaturu „Dragan Cigan“ u produkciji Prva TV, Beograd, emisija Exploziv. Njena priča govori o tridesetjednogodišnjem Draganu Ciganu koji nije bio plivač ali je 2007. godine skočio u Jadransko more i spasio sigurne smrti nepoznatu italijansku decu. Za njihove živote dao je svoj, a oni nikada nisu došli na njegov grob, niti obišli njegovu porodicu. Žiri je gran prijem nagradio raskošni novinarski talenat, koji su vrlo dobro ispratile kamera i montaža.

Produkcijski gran pri Press Vitez 2021. zasluženo je pripao Prvoj televiziji zbog, kako je žiri naveo, raznolikog odabira tema, vešte izvedbe i visokog kvaliteta rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here