Bespovratna sredstva Pokrajinske vlade za 237 porodica sa troje ili četvoro dece

0
130

U Holu Pokrajinske vlade, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović uručio je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za 237 porodica sa troje ili četvoro dece za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja. Pošto za ovu meru vlada veliko interesovanje najavljeno je da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške.

Dvesta trideset sedam porodica u kojima se rodilo treće ili četvrto dete od 1. januara 2020. godine dobile su bespovratna sredstva od Pokrajinske vlade za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja. Sredstva u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara odobrena su za adaptaciju ili dogradnju za 166 porodica, dok je 71 ugovor potpisan za kupovinu kuća.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, za ovu vrstu pomoći vlada veliko interesovanje, što znači da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške.

Uručivanju ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here