Miloš Ković – Velikim silama smeta višak samosvesti kod Srba

0
72

Srbi hoće da budu gospodari u svojoj kući i to je ono što velike sile ne vole i zbog toga dolazi do sukoba, rekao je profesor istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Miloš Ković.

Profesor Miloš Ković rekao je u emisiji “Ćirilica” da su Srbi uvek bili kamen u čizmi mnogih osvajača. On je rekao da ne bi bilo rata devedesetih godina prošlog veka na Balkanu da zapadne sile nisu želele da ponize Srbe. On je objasnio i da zapadne sile ne gledaju na Srbiju kao na ravnopravnog partnera. Zamolili smo ga da prokomentariše ovu svoju izjavu.

Gostujući u emisiji ,,Ćirilica” na Hepi televiziji, profesor Miloš Ković je izjavio da su Srbi mali narod sa karakterom super sile koji ima samosvest koja se ne nalazi kod drugih balkanskih naroda jer, kako je rekao ,,Mi prosto imamo osećaj duga precima. To je zavet odgovornosti i to vidite na svakom koraku, u svakoj srpskoj epohi”.

Prema njegovim rečima, Jugoslaviju su stvorile srpske političke elite 1918.g. i u njoj je najveći deo Srba živeo u jednoj državi. Iz tog razloga su se usprotivili razbijanju jugoslovenske države čijim raspadom je srpski narod podeljen na “ove države koje danas imamo”, što je bila unapred osmišljenja namera zapadnih slila, koje “hoće da nas unište” zato što smo “neposlušni”.

Profesor Miloš Ković je istakao da je za Srbe sloboda – nezavisnost, autokefalnost i autonomija.  Zapadna “stabilnost” je da Srba nema i da nestane Republika Srpska i dodao da na takvu “stabilnost” ne smemo da pristanemo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here