Ministar Stefanović obišao Vojnograđevinsku ustanovu “Beograd” u Šapcu

0
116

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je danas obišao Pogon za preradu drveta, PVC i aluminijumske stolarije Vojnograđevinske ustanove “Beograd” u Šapcu, istakao je da je Vojnograđevinska ustanova u poslednjih 12 meseci napravila značajan iskorak i da je uspela da postigne da izgradnja bude na rekordnom nivou.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišaoje danas Pogon za preradu drveta, PVC i aluminijumske stolarije Vojnograđevinske ustanove “Beograd” u Šapcu. On je tom prilikom podsetio da je ova ustanova učestvovala u izgradnji kovid bolnica na vojnom zemljištu, dok u ovom trenutku inženjeri Vojnograđevinske ustanove ulažu ozbiljan rad u izgradnju fabrike vakcina. Stefanović je napomenuo da se na vojnim aerodromima grade novi hangari i da je plan da se unapredi izgradnja svih objekata koji su oštećeni zubom vremena, kao i da će Vojnograđevinska ustanova, ako se država bude odlučila za ponovno uvođenje redovnog služenja vojnog roka, biti angažovana na izgradnji i opremanju kasarni.

Stefanović se zahvalio zaposlenima u Pogonu za preradu drveta u Šapcu jer se, kako je rekao, zaista trude i bore da sopstvenim proizvodima opremaju vojne objekte.

Pogon, koji je ministar danas obišao,  namenjen je za preradu drveta i izradu elemenata od drveta za potrebe izvođenja radova koje realizuje Vojnograđevinska ustanova “Beograd”, kao i drvene, aluminijumske i PVC stolarije za infrastrukturne objekte koje koriste Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.  U prethodnom periodu proizvodnja je bila usmerena na izradu ulaznih vrata i prozora od različitih materijala neophodnih za novoizgrađene objekte u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i objekte na kojima je izvedeno i investiciono održavanje. Osim toga, Pogon poseduje kapacitete za izradu objekata kontejnerskog tipa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here