Vučić – Nove demografske mere i projekti za unapređenje života građana

0
76

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti i predstavio nove demografske mere i druge projekte za unapređenje života građana, dok je posebnu pažnju posvetio razgovorima o Kosovu i Metohiji, poseti Ruskoj Federaciji, pitanjima energetike i infrastrukture, kao i drugim važnim ekonomskim i političkim temama.

Predsednik Srbije Alekasandar Vučić najavio je danas da će od 1. januara sve majke koje koje rode prvo dete ubuduće dobijati 300.000 umesto 100.000 dinara pomoći i da će ovaj novac biti dodeljen iz republičkog budžeta, dok će grad Beograd i mnogi drugi gradovi nastaviti da daju i svoju pomoć porodiljama. Predsednik je ukazao na to da će biti usvojene i brojne druge mere za podsticanje rađanja.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, predsednik je naglasio da je Srbija uvek spremna za razgovore sa Prištinom, ali da neće prihvati tezu da je na bilo koji način odgovorna za to što nema razgovora sa Prištinom.

Predsednik Vučić je najavio i da će se sutra u Sočiju sastati sa predsednikom Ruske Federacije, Vladimirom Putinom, sa kojim će razgovarati o ključnim ekonomskim i političkim pitanjima i dodao da će i taj susret, kao i svi prethodni, biti od izuzetnog značaja za našu zemlju.

U sklopu teme vezane za investicije, kao i tekuće i predstojeće projekte, predsednik Vučić je posebno naglasio da su u poslednja dva dana u Srbiji započete dve investicije vredne više od pet milijardi evra, rekavši da će prve dve linije metroa biti završene za osam godina, uz troškove od 4,5 milijardi evra, dok će za železničku prugu za velike brzine od Novog Sada do Subotice biti utrošeno 1,16 milijardi evra.

Predsednik Vučić je istakao da se trenutno radi na izgradnji 10 auto-puteva i saobraćajnica i dodao da se radi na Fruškogorskom koridoru, autoputu do Bijeljine, brzoj saobraćajnici uz Dunav, Moravskom koridoru i putu Niš – Pločnik koji je važan za Toplicu i Srbe na Kosovu i Metohiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here