Prema rečima Miloša Kovića, profesora istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, iako je Ratko Mladić osuđen i nalazi se u tamnici Haškog tribunala, ne postoji ni jedan dokaz o bilo kakvom njegovom zločinu, a vreme će pokazati, istakao je Ković, da će  Mladićeva uloga u srpskoj istoriji biti sve veća i značajnija.

Mural posvećen Ratku Mladiću proteklih dana je u žiži javnosti. Mural je najpre jajima gađala aktivistkinja Aida Ćorović koja je potom privedena. Njeno privođenje izazvalo je buru u javnosti, pa su se na Trgu Nikole Pašića okupili aktivisti kako bi joj pružili podršku, ali su se okupili i oni koji su hteli, kako su rekli, da sačuvaju mural od uništenja. Mural je sutradan prekrečio predstavnik SDPS Đorđe Žujović, a nešto kasnije na lice mesta došli su nepoznati mladići koji su očistili mural. Zamolili smo profesora Miloša Kovića da prokomentariše dešavanja oko murala i to da li mural Ratka Mladića sa stanovišta istorije treba da bude sačuvan ili prekrečen.

Mural generala Ratka Mladića koji se nalazi na raskrsnici Njegoševe ulice i ulice Alekse Nenadovića u beogradskoj opštini Vračar, nedavno je bio mesto spora između desničara i aktivista za građanska prava zbog veličanja Ratka Mladića. Mural generala Ratka Mladića čuvaju mladići sa kapuljačama i tako sprečavaju njegovo ponovno uništavanje. Na zidu zgrade koja se nalazi na ovoj raskrsnici još u julu je naslikan Mladićev mural, a njegovo neuklanjanje neki tumače kao nespremnost ili nesposobnost vlasti da se suprotstavi desničarima koji Mladića vide kao heroja. Opštinska inspekcijska služba je u septembru naložila stanarima zgrade na kojoj je mural oslikan da ga uklone, ali nijedna firma nije htela da to obavi.

Komentarišući ova dešavanja istoričar Miloš Ković je izjavio da srpski narod, naročito zapadno od Drine, generala Mladića vidi kao branioca, jednog od onih koji su sprečili da se srpskom narodu ne ponovi 1941.g.  S obzirom na to da ne postoji ni jedan dokaz o bilo kakvom Mladićevom zločinu, profesor Ković smatra da će vreme biti najbolji sudija koji će pokazati i utvrditi pravo mesto i ulogu generala Ratka Mladića, koja će po Kovićevom mišljenju, biti sve veća i značajnija u sveukupnoj srpskoj istoriji.