Predsednik Vučić obišao radove u Moravičkom okrugu

0
119

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na infrastrukturnim projektima u Moravičkom okrugu, u okviru kojih je prisustvovao obeležavanju početka radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca koja je deo pristupne saobraćajnice od petlje Takovo na auto-putu “Miloš Veliki”, nakon čega je obišao i početak radova na izgradnji auto-puta E-763, na deonici Preljina-Požega.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na infrastrukturnim projektima u Moravičkom okrugu i tom prilikom istakao da su Gornjem Milanovcu potrebne nove investicije, a da će ova obilaznica oko Gornjeg Milanovca i veza sa auto-putem imati ogroman značaj za razvoj celog Takovskog kraja. Predsednik je posebno naglasio da će obilaznica rasteretiti Gornji Milanovac od teretnog saobraćaja, ali i otvoriti razvojnu petspektivu, jer je zemljište uz obilaznicu namenjeno za novu industrijsku zonu. Tokom obilaska gradilišta, predsednik je najavio da će izgradnja obilaznice oko Užica i tunela Kadinjača krenuti već u maju naredne godine, a kasnije i obilaznica oko Požege, te da će se pored kraka autoputa ka Užicu od „Miloša Velikog,“ graditi i auto-put ka Višegradu, ka Dugoj Poljani i Crnoj Gori.

Ambasadarka NR Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da joj je drago što će još više ljudi u Srbiji osetiti konkretne rezultate saradnje Kine i Srbije.

Predsednik je prisustvovao i obeležavanju početka radova na izgradnji auto-puta E-763 na deonici Preljina-Požega. Dužina deonice od Preljine do Požege, na kojoj rade kineski izvođači, duga je 30,9 kilometara, a od Preljine do Pakovraće oko 12 kilometara. Deonica Preljina – Požega predstavlja nastavak projekta izgradnje auto-puta Beograd – Južni Jadran ukupne dužine 258 kilometara. Gotovo trećinu trase na budućem auto-putu od Preljine do Požege činiće mostovi i tuneli: tri tunela, 35 mostova, 11 nadvožnjaka i tri petlje. Auto-put od Preljine do Požege ima veliki značaj za povezivanje Srbije i regiona, jer predstavlja nastavak Koridora 11 ka granici sa Crnom Gorom, ali je i deo budućeg auto-puta Beograd – Sarajevo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here