Vulin – Poseta OŠ „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu

0
85

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu, u kojoj su mališanima ove školske ustanove, u saradnji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srpske, kroz edukativnu predstavu „Pažlјivko“ predstavlјena osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu, u kojoj su mališanima kroz edukativnu predstavu „Pažlјivko“ predstavlјena osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Ministar Vulin je naglasio da je svaki gubitak deteta u saobraćaju nenadoknadiv i istakao da su dečji životi mogli da budu sačuvani da su se poštovala saobraćajna pravila. Ministar Vulin je objasnio da Republika Srbija na svojoj teritoriji ulaže mnogo u edukaciju svoje dece i da deca u Republici Srpskoj isto tako zaslužuju da budu čuvana, da im se pomogne i da se njima i njihovim roditelјima omogući da dugo, bezbedno i sigurno traju.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić rekao je da je dogovoreno da donacija srpske Agencije za bezbednost saobraćaja ubuduće bude tradicionalni poklon deci Republike Srpske i da će 18.000 udžbenika dobiti svi prvaci, kako bi obogatili svoja saobraćajna znanja.

Duško Pešić, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, istakao je da je klјučni cilј u bezbednosti saobraćaja Republike Srbije i Republike Srpske da nema poginule dece, a da je za to neophodno da svi subjekti učestvuju u izgradnji sistema saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece. On je naglasio da se na taj način stvaraju bezbedne generacije dece pešaka, biciklista, putnika, koji kasnije prerastaju u bezbedne generacije budućih vozača.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić zahvalio se ministru Vulinu što je zajedno sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja došao u Istočno Sarajevo, gde je uvek rado viđen, a direktorka OŠ „Sveti Sava“ Želјka Topalić izrazila je zadovolјstvo zbog pomoći nastavnom procesu kroz promovisanje bezbednosti saobraćaja. Ministar unutrašnjih poslova Srbije se u dvorištu škole poklonio spomeniku posvećenom stradaloj i ubijenoj  deci u Istočnom Sarajevu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here