Goran Kovačević novi predsednik ZREPOK-a

0
185

Goran Kovačević, vlasnik kompanije Gomeks, izabran je na godišnjoj sednici skupštine „ZREPOK“-a za novog predsednika udruženja, a na skupštini su izabrani i novi članovi izvršnog odbora. Udruženju je pristupio Dragan Ristić, osnivač firme Patrol 023 doo, a za novog prijatelja „ZREPOK“-a prihvaćena je Milica Dosković, članica hora Opere Srpskog narodnog pozorišta i vokalna solistkinja.

7.decembra 2021. godine, na godišnjoj sednici Skupštine „ZREPOK“-a, članovi Udruženja su tajnim izjašnjavanjem izabrali novog Predsednika „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ kao i članove Izvršnog odbora. Goran Kovačević, vlasnik kompanije Gomeks je na čelu ZREPOK-a, dok novi sastav Izvršnog odbora čine: Dragan Vidaković (zamenik predsednika), Dragoljub Bjeloglav i dosadašnji predsednik Budimir Jovanović. Mandat Predsednika ZREPOK-a traje 2 godine i od osnivanja Udruženja Goran Kovačević je peti predsednik. Članovi ZREPOK-a su ponosni na činjenicu da Udruženje aktivno deluje već 12 godina i da se rukovodstvo redovno menja. Ovo potvrđuje jedinstvo članstva i kontinuitet u delovanju bez obzira ko vodi i predstavlja organizaciju.

Goran Kovačević je rođen 21. marta 1962. godine u Osijeku. Osnovnu i srednju školu završio je u Belom Manastiru, a Pravni fakultet u Osijeku. Prvo zaposlenje bilo mu je u “Pivovari” Osijek. Kovačević je osnovao “Gomeks” 1995. godine u Hrvatskoj, a od aprila 1997. godine posluje u Zrenjaninu. Kompanija Gomeks je na početku imala tri zaposlena radnika, i bavila se isključivo veleprodajom robe široke potrošnje. 1999 godine, donosi odluku da promeni poslovnu strategiju Gomeks-a i započne razvoj sopstvene maloprodajne mreže. Radi daljeg razvoja svoje kompanije, Goran Kovačević 2007. godine ulazi u partnerstvo sa investicionim fondom SEAF, koji postaje vlasnik 35% kompanije. Za 26 godina poslovanja, Gomeks je od male porodične firme postao jedan od najvećih lanaca supermarketa u Srbiji, sa preko 2200 zaposlenih, i više od 204 prodajnih objekata. Kompanija Gomeks dobitnik je nagrade Grada Zrenjanina za 2016.godinu kao jedan od najvećih poslodavaca u regionu i kao gradska kompanija sa velikim obimom realizovanih i planiranih investicija. Goran Kovačević je jedan od osnivača ZREPOK-a i član IO od osnivanja organizacije. Član je Upravnog odbora NALED-a od 2016, na čijem čelu je bio od septembra 2016. do aprila 2017, kao i predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Zrenjaninu. Dobitnik je mnogih priznanja u oblasti privrede i aktivan je na promovisanju društveno odgovornog poslovanja i kulture. Oženjen je, otac troje dece.

Vredno pomena je i to da je ZREPOK bogatiji za još jednog člana. U 2021. godini Udruženju je pristupio Dragan Ristić, osnivač firme Patrol 023 doo. Osim odluke o izboru novog predsednika i članova Izvršnog odbora, na skupštini je jednoglasno prihvaćena za novog prijatelja „ZREPOK“-a Milica Dosković, članica hora Opere Srpskog narodnog pozorišta i vokalna solistkinja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here