Dumanović – Očekujem da budem vraćen u MUP i po treći put postanem policajac

0
225

Bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović je izjavio da posle odluke Upravnog suda kojom je ukinuto rešenje o otkazu koji je dobio pre dve godine, očekuje da MUP donese rešenje kojim će biti vraćen na posao.

Upravni sud uvažio je tužbu bivšeg pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) i jednog od osnivača pokreta Oslobođenje Milana Dumanovića, zbog otkaza koji je dobio 2019. godine. Sud je poništio rešenje disciplinske komisije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i samim tim ukinuo rešenje o otkazu i naložio policiji da donese novo rešenje. Dumanovićev pravni zastupnik Vladimir Todorić rekao je da je MUP sada dužan da Dumanovića vrati na posao. Da li očekuje da će biti vraćen na posao ili da će doći do drugačijeg epiloga pitali smo Milana Dumanovića.

Kako je navedeno u saopštenju pokreta Oslobođenje čiji je Dumanović jedan od osnivača, Upravni sud je poništio rešenje disciplinske komisije Ministarstva unutrašnjih poslova, a samim tim ukinuo rešenje o otkazu koji je Dumanović dobio 2019. godine, te naložio policiji da donese novo rešenje. Dumanovićev pravni zastupnik Vladimir Todorić rekao je da je MUP sada dužan da Dumanovića vrati na posao usled apsolutne zastarelosti disciplinske odgovornosti, a MUP je u obavezi da zaustavi svaki dalji progon Dumanovića. Todorić  je dodao da je to druga presuda u korist Dumanovića u tom slučaju i da je još jednom dokazano da su otkazi uručeni nelegalno i da se zakon u slučaju Milana Dumanovića krši već pet godina. Policajci Milan Dumanović i Mladen Trbović dobili su otkaz na poslu nakon što su se javno usprotivili političkim zloupotrebama koje u MUP-u sprovodi Srpska napredna stranka.

Komentarišući odluku Upravnog suda, bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović je izjavio da je sada jasno da se u njegovom slučaju radilo o političkom progonu i ,,čišćenju” Uprave kriminalističke policije i jednog od najvažnijih odeljenja policije u borbi protiv kriminala, od poštenih policajaca, te da očekuje da bude vraćen u MUP i,  kako je rekao, po treći put postane policajac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here