Čistoća i zelenilo – Projekat Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion

0
110

U JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin održana je konferencija za medije u okviru projekta “Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion”– CIRCLE, koji finansira Evropska unija u okviru Interreg Jadransko-jonskog programa saradnje 2014-2020 – ADRION.

U JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin održana je konferencija za medije u okviru projekta “Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion”– CIRCLE, koji finansira Evropska unija u okviru Interreg Jadransko-jonskog programa saradnje 2014-2020 – ADRION. Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat je partner na projektu, u saradnji sa 15 partnerskih institucija iz 8 evropskih država.

JKP „čistoća i zelenilo“ Zrenjanin ovom prilikom uručeno je kombi vozilo za transport elektronskog i električnog otpada na terenu, pet velikih kontejnera zapremine 8 – 10 m3 i pet manjih mobilnih kontejnera zapremine oko 1 m3, za prikupljanje elektronskog i električnog otpada. Ukupna vrednost opreme je blizu 50.000 evra. Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin Nemanja Milinković izrazio je zadovoljstvo što je ovo preduzeće uključeno u projekat recikliranja električnog otpada, čijom će realizacijom naš grad biti čistiji i uređeniji.

U narednom periodu, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, JKP Čistoća i zelenilo i zvaničnim operaterom EKO-METAL iz Vrdnika predviđena je organizacija pilot akcija u javnim preduzećima, obrazovnim institucijama, koje podrazumevaju prikupljanje, transport, i odvajanje elektronskog otpada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here