Deset najboljih studenata koji su diplomirali na fakultetima sa sedištem u AP Vojvodini u školskoj 2020/2021. godini, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva, dobilo je plaćenu stručnu praksu u pokrajinskim institucijama, u trajanju od 12 meseci.

Pokrajinska vlada je za finansiranje programa stručne prakse u pokrajinskim institucijama za deset najboljih studenata koji su diplomirali na fakultetima sa sedištem u AP Vojvodini u školskoj 2020/2021. godini, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva izdvojila 20 miliona dinara, a tokom trajanja stručne prakse stipendisti će dobijati 60.000 dinara mesečno. Ovaj program se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, fakulteta i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Deset najboljih diplomiranih mladih ljudi koji će stručnu praksu imati u pokrajinskim institucijama jesu diplomirani ekonomista Reka Korhec, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta Nemanja Maksimović, doktor stomatologije Danka Bojić, diplomirani novinar Milica Stolica, diplomirani teoretičar umetnosti Milica Nikolić, diplomirani inženjer tehnologije Sofija Milovanović, doktor medicine Isidora Semnic, diplomirani psiholog Ivona Radanović, diplomirani inženjer informacionih tehnologija Simo Mrđen i diplomirani učitelj Katarina Galečić.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here