Novi Optimizam – Nušićijada u Zrenjaninu 06. januara

0
291

Novi optimizam poziva Zrenjanince da 6. januara od 19 časova na Keju 2. oktobra, pored jezera posete izložbu pod nazivom “Dešava se Nušić i jada”. Izložbu o progonima, koja je i sama iskusila progon, organizuje u Zrenjaninu prognani Novi optimizam.

Novi optimizam poziva zainteresovane na izložbu koja spaja iskustva festivala Nušićijada i iskustva umetnika, humorista, novinara i aktivista, na izložbu o progonima, koja je i sama već iskusila progon. Ona predstavlja slučajeve nepodobnih lica razrešenih bez objašnjenja, koja se dovijaju za slobodu i istinu u egzilu. Ona priča priče o smeni ljudi, progonu smeha, sumnjivim licima i glasnim zvonima. Priče o potrazi za pravom i pravdom, o dobrom društvu u lošem društvu, i slobodi na ćoše.

Kroz nju su predstavljeni slučajevi koji podsećaju na Nušićeve komade, ali koji su se desili i dešavaju se. Predstavljeni su jer oni svakom mogu da se dese, ako sve ostane isto.

Izložba, koju je pripremilo udruženje gradjana KudeS iz Ivanjice, kao organizator prognane a slobodne Nušićijade, će biti postavljena u organizaciji Pokreta Novi Optimizam. Gosti izložbe biće: pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo, predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, i osnivač pokreta Novi Optimizam Branislav Guta Grubački; razgovor će moderirati profesorka i članica Novog Optimizma Senka Jankov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here