Brnabić – Razgovor sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji

0
66

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o odnosima dveju država, saradnji na zajedničkim projektima, ali i o aktuelnim temama.

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom kom je izrazila zahvalnost na mogućnosti da Srbija, krajem prošle godine, učestvuje na Međunarodnom izvoznom forumu, kao i na prilici da se ona sastane sa premijerom Ruske Federacije Mihailom Mišustinom. Ambasador Rusije je pohvalio veoma uspešnu posetu Moskvi premijerke Brnabić i učešće Srbije na Međunarodnom izvoznom forumu, kao vid podsticanja saradnje privrednika dveju zemalja.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o realizaciji projekata digitalnog povezivanja, razmeni ideja, iskustava i strategija u okviru visokotehnoloških komponenti, saobraćajne infrastrukture i medicine. Brnabić je istakla da očekuje dalje intenziviranje privredne saradnje, ali i posetu zvaničnika dveju zemalja, pri čemu je izrazila uverenje da će predsednik Vlade Ruske Federacije Mišustin uskoro posetiti Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here