Krkobabić – Okrugli sto o zadrugarstvu

0
83

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je na Okruglom stolu o zadrugarstvu održanom na Zlatiboru da je šansa za opstanak najvećeg broja porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, kojih u našoj zemlji ima 570.000, njihovo udruživanje.

Ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić je, govoreći na Okruglom stolu o zadrugarstvu u okviru Zimskih susreta poljoprivrede na Zlatiboru, istakao da poljoprivrednike na udruživanje tera mali, a usitnjen posed i da zadruge kao organizacioni oblik udruživanja nemaju valjanu alternativu ni u Evropskoj uniji, a ni kod nas. Uspešna zadruga daje uspešno selo, a uspešno selo uspešnu Srbiju, rekao je Krkobabić.

Na Okruglom stolu „Zemljoradničko zadrugarstvo – stanje, potrebe i mogućnosti razvoja“, u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Nacionalnog naučnog društva za poljoprivrednu tehniku i Zadružnog saveza Vojvodine učestvovali su i predsednici Zadružnih saveza Srbije i Vojvodine, profesori poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, direktori i članovi zadruga i poljoprivrednici.

Istaknuto je da su od 2017. godine za zadrugarstvo iz programa podrške zadrugama „500 zadruga u 500 sela“ izdvojene 2,2 milijarde dinara za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj 207 novoosnovanih i starih zemljoradničkih i poljoprivrednih zadruga u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here