Ministar Stefanović obišao polaznike 2. klase Kursa za podoficire RV i PVO

0
237

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas polaznike 2. klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO na logorovanju u okviru Vojnog kompleksa “Peskovi”. On je budućim podoficirima poručio da ih očekuje rad na novim, savremenim sredstvima, koja naša vojska danas ima zahvaljujući snazi Srbije, predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas polaznike 2. klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO na logorovanju u okviru Vojnog kompleksa “Peskovi”. Nakon izvođenja bojevog gađanja na Peskovima gde su ocenjivane njihove taktičke i vatrene sposobnosti, polaznici 2. klase Kursa za podoficire razgovarali su sa ministrom Stefanovićem o utiscima i izazovima koje su imali tokom obuke, kao i njihovim očekivanjima od buduće karijere u Vojsci Srbije.

Ministar odbrane je izrazio zadovoljstvo jer polaznici na poligonima Vojske Srbije mogu da dobiju osnovnu vojničku obuku, ali i da potom prođu kroz specijalističke obuke za svoje dužnosti koje će obavljati.

Ministra odbrane na vojnom poligonu prilikom  današnjeg obilaska dočekao je načelnik Štaba Komande za obuku brigadni general Muharem Fazlić, a o težišnim zadacima i aktivnostima koje se realizuju na poligonu informisao ga je zamenik komandanta Centra za obuku i usavršavanje podoficira “Narednik Milunka Savić” potpukovnik Saša Puač. Kurs za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i obuhvata dva osnovna, specijalistički i modul stažiranja. Kandidati koji uspešno savladaju sve module biće  promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO. Inače, juče je raspisan konkurs za treću klasu, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do početka marta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here