Položen kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave u Novom Sadu

0
41

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položili su danas kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave Stari grad u Radničkoj ulici u Novom Sadu, koja bi u januaru 2023. trebalo da počne da radi.

Ministar Vulin je istakao da je Srbija, zahvaljujući merama koje je sproveo predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas stabilna i ekonomski jaka, i ima mogućnost i potencijal da ulaže u jačanje kapaciteta policije, jer bez bezbednosti nema ni ekonomskog napretka.

Vulin je naglasio da je Novi Sad evropska prestonica kulture te da su policijski službenici tu da budu na usluzi svojim sugrađanima i učine sve da se i oni, ali i posetioci i gosti Novog Sada osećaju bezbedno.

Prema njegovim rečima, izgradnja nove policijske ispostave doprineće da bezbednost bude na još višem nivou, kao i uslovi rada policijskih službenika, koji su danonoćno tu da zaštite svoje sugrađane.

Stari grad je jezgro Novog Sada, a nova policijska ispostava omogućiće nam da budemo brži i efikasniji“, istakao je ministar Vulin, koji se zahvalio na razumevanju i pomoći koju je grad Novi Sad pružio u izgradnji nove policijske ispostave.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podsetio je da je sredinom prošle godine sa ministrom Vulinom potpisao Ugovor o sufinansiranju izgradnje Policijske ispostave Stari grad. Ukazavši da mu je veliko zadovoljstvo što danas zajedno sa ministrom Vulinom polaže kamen temeljac za novi objekat, gradonačelnik Vučević je rekao da je reč o objektu koji će biti najvećeg kapaciteta sa tom namenom u gradu i naglasio da je Novi Sad, kao lokalna samouprava izdvojio sredstva kako bi učestvovao u sufinansiranju tog velikog projekta sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Ukupna neto površina nove Policijske ispostave iznosi 780 metara kvadratnih, a projektom je obuhvaćena izgradnja zgrade državnih organa i organizacija – policijske ispostave kao i parterno uređenje objekta, rekao je Vučević i naglasio da izgradnjom nove policijske stanice u Radničkoj ulici, grad i policija zajedno nastavljaju da rade na boljim uslovima rada policije, što posledično utiče na povećanje bezbednosti građana.

Grad Novi Sad je izradio projekat rekonstrukcije poslovnih objekata, Zgrade državnih organa i organizacija na uglu Bulevara kralja Petra I i Ulice braće Jovandić, a u toku je izrada projekata izgradnje tri nove policijske stanice na Klisi, Detelinari i u Futogu, istakao je Vučević i izrazio nadu da će u januaru 2023. godine na ovoj lokaciji biti kompletno izgrađen velelepni objekat i uređena okolina koja će biti na ponos svih Novosađana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here