Mirović – Poseta Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu

0
76

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu i istakao da je neophodno da se svi još jače ujedinimo u borbi za očuvanje prava na bezbednost i život naše dece. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas, nakon obilaska Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu, koji je nastao iz Fondacije „Tijana Jurić“, da je neophodno da se svi još jače ujedinimo u borbi za očuvanje prava na bezbednost i život naše dece.

Mirović je naglasio da je ovo važna oblast koju moramo da stavimo u prvi plan. Zahvaljujući nekadašnjoj Fondaciji, danas Centru za nestalu i zlostavljanu decu i njihovim inicijativama i sugestijama, mnogo toga je učinjeno kako bi ova oblast postala vidljivija.

Zahvaljujući tome su 2015. godine usvojene promene odgovarajućih zakona tako da nadležni organi mogu brže reagovati kada je reč o prijavama za nestanak dece, izjavio je Mirović i istakao da će i u delu inicijative za izmene odgovarajućih zakona koje se odnose na postavljanje sistema „Amber alert“ za brzo obaveštavanje o nestanku dece, ova organizacija imati punu podršku Pokrajinske vlade.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić je rekao  da se ta organizacija bavi bezbednošću dece, kao i problemom nestale i zlostavljane dece.

Igor Jurić uručio je predsedniku Miroviću zahvalnicu zbog toga što je, kako je naveo i lično i kao predsednik Pokrajinske vlade, zadužio ovu organizaciju, koja je zahvaljujući toj podršci realizovala brojne programe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here