Vuletić – Tužiću sve koji su me bez ikakvog prava i optužnice nazivali pedofilom

0
128

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić je izjavio da će podneti tužbe protiv osoba koji su ga poslednjih meseci bez ikakvog prava i optužnice nazivali pedofilom,  kao i protiv medija koji su tokom 2021.g. pisali ovakve vesti.

Profesor Vladimir Vuletić izjavio je da je nakon tri i po godine stigla pravosnažna presuda protiv “Srpskog telegrafa” kojom je potvrđeno da je cela navodna njegova “pedofilska prepiska” iz 2018. godine lažna, izmišljena i falsifikovana. On je najavio da će podneti 10 tužbi protiv osoba koje su ga bez ikakvog prava nazivale pedofilom, a među njima su Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Dragan J. Vučićević, Predrag Sarapa i drugi. Kakve je korake preduzeo i kako ocenjuje donetu presudu pitali smo Vladimira Vuletića.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda kojim je uvažen odštetni zahtev profesora Pravnog fakulteta Vladimira Vuletića, koji je podneo tužbu protiv režimskog tabloida “Srpski telegraf” jer ga je nazvao pedofilom. U obrazloženju presude navodi se da su „skrinšotovi sa Instagram naloga Vuletića bili falsifikovani i nisu predstavljali njegovu komunikaciju sa NN licem“. Tabloid „Srpski telegraf“ mora prof. Vuletiću, da isplati odštetu u iznosu od 150.000 dinara zbog neistinitih tekstova koje je objavio o njemu.

Profesor Vladimir Vuletić je izjavio da je ova presuda velika stvar za njegovu porodicu ali i za sve građane, jer je pravi pokazatelj da je pravda ponekad spora ali dostižna, te da ova presuda nije samo presuda u njegovu  korist, nego i presuda protiv predsednika države koji devet meseci jednog univerzitetskog profesora naziva pedofilom bez ikakvog razloga i na osnovu izmišljene i falsifikovane prepiske.

Vuletić je naglasio da na osnovu izvršne presude namerava da pokrene tužbe protiv više lica koji su ga poslednjih meseci bez ikakvog prava i optužnice nazivali pedofilom,  kao i protiv svih medija koji su tokom 2021.g. pisali ovakve vesti koje je svojevremeno utemeljio Srpski telegraf.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here