Mirović – Razgovor sa šefom Misije u Beogradu Ambasade Gruzije

0
96

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa šefom Misije u Beogradu Ambasade Gruzije Ilijom Koberidzeom o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njeno intenziviranje, povezivanjem AP Vojvodine i gruzijskih pokrajina.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa šefom Misije u Beogradu Ambasade Gruzije Ilijom Koberidzeom i tom prilikom sagovornici su istakli da su odnosi Republike Srbije i Gruzije tradicionalno dobri i prijateljski, da postoji prostor da se oni unaprede, posebno na polju ekonomije, turizma i kulture, te da će otvaranje Kancelarije Ambasade Gruzije u Beogradu doprineti dodatnom jačanju saradnje.

Na sastanku je dogovoreno da će u narednom periodu biti uspostavljeni kontakti između AP Vojvodine i gruzijske regije Adžarije, koja je, kako je naveo Koberidze, iskazala interesovanje za uspostavljanje saradnje sa našom pokrajinom. Predsednik Mirović rekao je da je učešće AP Vojvodine u ukupnoj spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni između Srbije i Gruzije prošle godine iznosilo svega četiri odsto, ocenjujući da je upravo oblast privrede veliki potencijal. Koberidze je izjavio da je, kao prvi gruzijski diplomata u Srbiji, počastvovan što ima mogućnost da radi na jačanju veza između dveju zemalja, izrazivši očekivanje da će u ovoj godini saradnja AP Vojvodine i Adžarije biti i ozvaničena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here