Boris Tadić – Ujedinjenje Demokrata Srbije sa SDS-om

0
226

Ujedinjenje Demokrata Srbije i Socijaldemokratske stranke je od velike važnosti jer bez stvaranja saveza stranaka slične političke orjentacije nemamo mogućnosti da se suprotstavimo Vučićevom sistemu vlasti, izjavio je Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke.

Stranka Demokrate Srbije pristupila je Socijaldemokratskoj stranci (SDS). Tadić je novinarima, posle skupštine SDS na kojoj je došlo do ujedinjenja dve stranke, rekao da je ideja da se obnove potencijali nekadasanje Demokratske stranke i da su posvećeni idejama socijaldemokratije i izgradnje demokratskih institucija. Koliko je ovo pripajanje značajno i da li će se politički program stranke menjati i u kom smeru zbog ovog pripajanja pitali smo predsednika SDS-a Borisa Tadića.

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića i Demokrate Srbije ujedinili su se na nedavno održanoj Izbornoj skupštini SDS, na kojoj je izabrano novo stranačko rukovodstvo i od sada će nastupati kao SDS.  Za predsednika stranke izabran je Boris Tadić.

Kako je navedeno u saopštenju, Socijaldemokratska stranka nakon ujedinjenja nastavlja da gradi najjaču opozicionu infrastrukturu, koja će biti sposobna da se suprotstavi superstrukturi na vlasti, te da je ovo prvo suštinsko ukrupnjavanje na opozicionoj sceni i prvo udruživanje vrednosno i politički srodnih opcija u opoziciji od dolaska SNS na vlast. Ujedinjeni oko izvorne misije Demokratske stranke nastavljamo najsnažniju borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju, kako smo to uvek i činili – zajedno za velike pobede”, zaključeno je u saopštenju.

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić je istakao da je ujedinjenje od ogromne važnosti i da ta partija izlazi na parlamentarne izbore, te da su i dalje otvoreni za dogovor sa drugim opozicionim strankama jer jedino ujedinjeni imaju mogućnost da se suprotstave aktuelnom sistemu vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here