Dačić – Sastanak sa delegacijom Parlamenta Grčke

0
77

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa delegacijom Parlamenta Grčke, koja boravi u Srbiji na poziv parlamentarne grupe prijateljstva sa Grčkom u Narodnoj skupštini.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ugostio je danas delegaciju Parlamenta Grčke na čelu sa predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u Grčkom Parlamentu Hristosom Bukorosom. Dačić je tom prilikom istakao da su bilateralni odnosi na visokom nivou i da Srbija pridaje posebnu pažnju negovanju prijateljskih odnosa sa Grčkom. Odnosi između dva parlamenta su takođe vrlo razvijeni i pored saradnje poslaničkih grupa prijateljstva ona se odvija i kroz rad zajedničke komisije za saradnju, rekao je Dačić i zahvalio na podršci koju nam Grčka pruža u procesu evropskih integracija, kao i na razumevanju pitanja Kosova i Metohije.

Predsednik parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom u Parlamentu Grčke Hristos Bukoros preneo je pozdrave predsednika Parlamenta Grčke i složio se da su bilateralni odnosi na visokom nivou i da treba nastaviti sa njihovim jačanjem na svim poljima. Rekao je da srpski i grčki narod imaju posebne bratske odnose koje treba negovati. Podvukao je da Grčka snažno podržava proces evropskih integracija Srbije.

Sagovornici su se složili da nakon izbora u Srbiji treba nastaviti intenzivnu saradnju između dva parlamenta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here