Premijerka Brnabić u zvaničnoj poseti Francuskoj

0
69

Premijerka Srbije Ana Brnabić boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj gde je prisustvovala radnom doručku sa predstavnicima francuskih kompanija u organizaciji Senata te zemlje „Medef International“. Ona je ukazala na to da najveći potencijali za dalju saradnju predstavljaju investicije u oblasti zaštite životne sredine.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić započela je danas posetu Francuskoj radnim doručkom sa predstavnicima francuskih kompanija u organizaciji Senata te zemlje i organizacije „Medef International“. Brnabić je poručila da Srbija planira još veće investicije u kapitalnu infrastrukturu i zaštitu životne sredine i da u narednih nekoliko godina očekuje još veće prisustvo francuskih kompanija.

Premijerka je ukazala na to da najveći potencijali za dalju saradnju predstavljaju investicije u oblasti zaštite životne sredine, napomenuvši da Beograd planira izgradnju pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Prema rečima premijerke Srbije, veliki potencijal za saradnju postoji i u oblasti energetike i zelene tranzicije, kao i u nastavku ulaganja u infrastrukturu, posebno putnu i železničku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here