Mirović – Novi sistem klimatizacije u Srpskom narodnom pozorištu

0
66

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Srpsko narodno pozorište, gde je u toku instalacija novog sistema klimatizacije – za grejanje i hlađenje, čiju nabavku je finansirala Pokrajinska vlada, a kojim se rešava višegodišnji problem najstarijeg srpskog teatra.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Srpsko narodno pozorište, gde je u toku instalacija novog sistema klimatizacije – za grejanje i hlađenje. Ugradnja novog sistema klimatizacije neophodna je pre svega zbog dotrajalosti postojećeg, i radi postizanja maksimalne energetske efikasnosti i ekonomičnosti. Realizacijom ovog projekta energetski troškovi će se smanjiti za dodatnih 25 odsto. Nabavku novog sistema klimatizacije finansirala je Pokrajinska vlada, koja je, sem toga, samo u protekle dve godine u Srpsko narodno pozorište uložila 300 miliona dinara, i to za održavanje, opremu i otklanjanje nedostataka u sistemu zaštite od požara, čišćenje i zaštitu fasade, kao i za finansiranje nabavke audio, video opreme i rasvete.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov rekao je da se na uklanjanje starog sistema i ugradnju novog agregata za grejanje i hlađenje čekalo dugi niz godina, ocenivši to kao važnu investiciju za sve zaposlene i posetioce.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević izjavila je da je do pre šest godina vladala velika nebriga prema kulturnim isntitucijama, ocenivši da se od 2016. godine kontinuirano radi na jačanju njihovih kapaciteta i navodeći kao važan i projekat rekonstrukcije suterenskog prostora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, koji je uređen pre godinu i po dana, posle pola veka čekanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here