Panić – Odgovorno ponašanje prema sebi i drugima tokom epidemije je veoma važno

0
66

Govoreći o odbijanju Novaka Đokovića da se vakciniše protiv korona virusa predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije doktor Rade Panić podseća da je odgovorno ponašanje kako prema sebi tako i prema drugima veoma važno ali ističe i da razume Novakovo odbijanje vakcinacije zbog još uvek različitih mišljenja po tom pitanju.

Nakon što je srpski teniser Novak Đoković u intervjuu za BBC istakao da ne želi da se vakciniše, čak i ukoliko mu to bude štetilo u nastavku karijere, u javnosti su podeljeni stavovi o toj njegovoj odluci. Epidemiolog Zoran Radovanović istakao je da Đoković jeste svima pružio mnogo radosti, ali da mu je žao što on ima tako tvrd stav u vezi sa vakcinama. Sa druge strane, doskorašnji vaterpolo reprezentativac Gojko Pijetlović, izjavio je da je telo svakog čoveka isključivo njegova odgovornost. Doktora Radeta Panića, predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije pitali smo kakav je njegov stav po ovom pitanju.

Novak Đoković je izjavio da bi u budućnosti radije propustio trofeje u tenisu nego da bude primoran da primi vakcinu protiv kovida-19. U ekskluzivnom intervjuu za BBC, rekao je da ne treba da ga povezuju sa antivakserskim pokretom, ali da podržava pravo pojedinca na izbor. Upitan da li bi žrtvovao učešće na takmičenjima poput Vimbldona ili Rolan Garosa zbog stava o vakcinama, Đoković je odgovorio: „Da, to je cena koju sam spreman da platim”, rekao je on.

Presednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije doktor Rade Panić je podsetio da je odgovorno ponašanje jako važno kako prema sebi tako i prema drugima, i istakao da razume Novakovo odbijanje vakcinacije zbog još uvek različitih mišljenja po pitanju vakcinacije protiv korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here