Vladan Glišić – Referendum o potvrđivanju ustavnih promena u oblasti pravosuđa je bio farsa

0
33

Član Predsedništva Narodne mreže Vladan Glišić je kazao da je podneo prigovor RIK-u zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršeno falsifikovanje referendumskih rezultata te da je referendum o potvrđivanju ustavnih promena u oblasti pravosuđa bio farsa.

Republička izborna komisija je odbila prigovor koji je podneo samostalni poslanik Vladan Glišić, a odnosi se na 3.393 glasačka mesta, na kojma se glasalo na referendumu 16. januara. Glišić je u prigovoru naveo kako postoje osnovi sumnje da su na dan referenduma pojedini članovi glasačkih odbora na tim glasačkim mestima svesno, neverodostojno popunili zapisnike o rezultatima glasanja, da su falsifikovali potpise građana koji nisu glasali i umesto njih ubacivali unapred popunjene glasačke listiće u kutiju. Da li ima dokaze za ove tvrdnje i kako ocenjuje odbijanje njegovog prigovora od strane RIK-a pitali smo Vladana Glišića.

Građani Srbije su se 16. januara na referendumu izjašnjavali o pitanju “Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?”, zaokruživanjem odgovora “da” ili “ne” na glasačkom listiću. Republička izborna komisija proglasila je početkom februara konačne rezultate republičkog referenduma o potvrđivanju Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, po kojima je za promenu Ustava Srbije glasalo 59,62 odsto građana, odnosno većina birača koji su glasali na referendumu.

Komentarišući nepravilnosti koje su se desile na pojedinim biračkim mestima i na koje je uložio prigovor na koji Republička izborna komisija nije pozitivno odgovorila, član Predsedništva Narodne mreže Vladan Glišić je istakao da je postojala osnovana sumnja da je izvršeno falsifikovanje referendumskih rezultata što  govori u prilog tvrdnji da je referendum o potvrđivanju Ustava u oblasti pravosuđa bio farsa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here