Najava protesta poljoprivrednika Banata

0
115

Poljoprivrednici Banata će, zbog neispunjenja zahteva koje su uputili premijerki i predsedniku Srbije, 29. marta organizovati protestnu vožnju do zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu.

Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut izjavio je da će poljoprivrednici, zbog neispunjenih zahteva, 29. marta organizovati protestnu vožnju iz više mesta do zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu. Kleut podseća da je prošlo 10 dana od kako su uputili pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić, u kom su ponovili ranije zahteve i dodali uslov da se ukine zabrana izvoza pšenice, kukuruza, brašna i drugih poljoprivrednih proizvoda. Niko nije odgovorio na njihov zahtev da se održi sastanak. Zbog toga, kao i neuspunjavanja uslova iznetih na prethodnim sastancima u Vladi Srbije, poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju protesta.

Poljoprivredni proizvođači su pre nekoliko meseci tražili da se subvencije po hektaru povećaju sa 4.000 dinara na 200 evra i da se ukinu akcize na evro dizel, kao i da se uvede stroža kontrola uvoza zamrznutog mesa, žive stoke i mleka u prahu.

Pored ranijih zahteva, poljoprivrednici sada traže i da se dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistere, te da se u najkraćem roku ukine zabrana izvoza poljoprivrednih proizvoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here