Ministar Vulin obišao Policijsku upravu u Pirotu

0
45

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom obilaska Policijske uprave u Pirotu da država jača kapacitete policije, ulaže u opremu, naoružanje i vozila, ali da prvenstveno ulaže u ljude, u obuku policijskih službenika koji su nosioci borbe protiv kriminala. 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas Policijsku upravu u Pirotu. Načelnik te Policijske uprave Dejan Tošić i rukovodioci ove policijske uprave referisali su ministru policije Aleksandru Vulinu o stanju bezbednosti u Pirotskom okrugu i predstavili dalje planove i aktivnosti koji će doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti građana. Pirot je miran i bezbedan grad zahvaljujući Piroćancima koji vole svoju Srbiju i poštuju zakon, kao i predanom radu policije rekao je ministar Vulin i dodao da je zadovoljan što je policija u ovom gradu krajem 2021. godine dobila novu snagu, 12 mladih pripadnika policije poteklih iz Centra za osnovnu policijsku obuku koji će zajedno sa svojim iskusnijim kolegama brinuti o bezbednosti svojih sugrađana.

Ministar je naglasio da država intenzivno jača kapacitete policije, ulaže u opremu, naoružanje, vozila,  gradi i obnavlja policijske stanice i ispostave, ali prvenstveno ulaže u ljude, u kadrove, u njihovo znanje, obuku i edukaciju, jer su upravo oni glavni nosioci borbe protiv kriminala. Područje koje pokriva Policijska uprava Pirot bezbedno je i sigurno, a zahvaljujući marljivom radu tamošnjih policajaca, za prva tri meseca, rasvetljenost krivičnih dela iznosi, čak 72,5 odsto. Pojačanim pozorničkim i patrolnim delatnostima u ovom periodu na delu je uhvaćeno 14 učinilaca krivičnih dela, što je sedam više nego u istom periodu 2021. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je tokom razgovora sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem istakao da je uspešna saradnja policije i lokalne samouprave rezultirala većoj bezbednosti građana Pirota.  Ministar Vulin zahvalio se Opštini Pirot koja je tokom 2021. i 2022. godine obezbedila značajna sredstva za potrebe  saobraćajne policije i bolju kontrolu saobraćaja. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim  službenicima Policijske uprave Pirot.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here