Brnabić na predstavljanju „Bele knjige“ – Srbija nastavlja da privlači direktne strane investicije

0
48

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, na predstavljanju „Bele knjige 22” Saveta stranih investitora, da Srbija, uprkos krizama izazvanim korona virusom i ratom u Ukrajini, nastavlja da privlači direktne strane investicije.

Na predstavljanju „Bele knjige 22” premijerka Srbije Ana Brnabić je navela da strane investicije i kriza obično ne idu zajedno i da se investitori u takvim uslovima teško odlučuju na nova ulaganja, ali da smo mi uspeli da kod nas ne bude tako. Ona je naglasila da je, kada je reč o stranim direktnim investicijama, naša zemlja imala rekordnu 2021. godinu, ali da je i ova godina odlična, jer smo do oktobra imali neto priliv stranih investicija od 3,11 milijardi evra, što je za 0,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon zvaničnog predstavljanja „Bele knjige 22” poručila da samo mir i stabilnost mogu doneti prosperitet na celom Balkanu, ukazavši na to da je juče, na sastanku u Briselu sa predstavnicima Prištine, Srbija pokazala koliko je posvećena očuvanju mira u regionu.

Istakla je da Srbi sa Kosmeta samo žele vladavinu prava i poštovanje i implementaciju postignutih sporazuma. Kada govorimo o vladavini prava, jednoj od osnovnih i vrhunskih vrednosti EU, onda je puno poštovanje i implementacija postignutih sporazuma upravo ta vrhuska vrednost i pokazatelj vladavine prava i to je ono što mi tražimo, poručila je premijerka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here