Vučić sa ambasadorom Hilom o pregovorima u Briselu

0
41

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom, kojeg je obavestio o toku poslednje runde razgovora u Briselu, kao i o razvoju situacije u regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom sastanka sa ambasadorom SAD-a Kristofeorm Hilom, izrazio zahvalnost za snažno angažovanje Sjedinjenih Američkih Država na smirivanju tenzija na Kosovu i Metohiji, kao i na naporima za dodatnu deeskalaciju celokupne situacije, pogotovo imajući u vidu konstantno generisanje veštačkih kriza od strane privremenih organa samouprave u Prištini. Predsednik je posebno naglasio da će Srbija, kao i uvek do sada, nastaviti da ulaže ogromne napore kako bi se putem dijaloga rešavala sva otvorena pitanja, jer je naša zemlja, svojim dosadašnjim odgovornim i ozbiljnim pristupom, pokazala da je iskreno posvećena razgovoru i saradnji u cilju očuvanja teško stečenog mira i stabilnosti u celom regionu, za šta se Srbija neprestano i dosledno zalaže kako u domaćoj političkoj areni, tako i u svim međunarodnim forumima.

Sagovornici su se saglasili da je upravo takav put, koji vodi ka očuvanju mira na Zapadnom Balkanu, jedini pravi način na koji se treba zalagati za stabilnu i prosperitetnu budućnost regiona, kao i da je od ključnog značaja da svi politički činioci postupaju odgovorno, imajući u vidu pre svega dobrobit građana. Ambasador Hil je insistirao da se sva otvorena pitanja rešavaju mirno i dijalogom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here