Dačić sa ministrom spoljnih poslova Italije o situaciji na Kosovu

0
51

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Italije Antoniom Tajanijem.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je u dijalogu o Kosovu problem na strani Prištine te da ona nikada neće biti deo rešenja bez međunarodnog pritiska. Dodao je da Priština misli da međunarodna zajednica neće ništa preduzeti, te da je jučerašnji stav EU da je Beograd bio jedina konstruktivna strana u pregovorima “nažalost po prvi put jedna pozitivna činjenica”. U izjavi nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem Dačić je rekao da je Srbija spremna da da svoj doprinos tome da se situacija razreši mirnim putem, ali da je jasno da Priština to ne želi.

Šef italijanske diplomatije Antonio Tajani je rekao da u dijalogu Beograda i Prištine unilateralni potezi nisu potrebni i da ne mogu da dovedu do rešenja i da će danas u Prištini poručiti da jednostrani potezi nisu potrebni. „Uradićemo sve što je u našoj moći da se na tom delu Balkana smanje tenzije“, izjavio je on. Italija smatra da još više treba produbljivati dijalog sa Balkanom u svetlu evrointegracija jer, kako je naveo, u interesu je obe strane da se zadrže mir i stabilnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here