Ministarka Kisić – Država brojnim merama podstiče porast nataliteta

0
62

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas u selu Stajkovce kod Vlasotinca Anitu i Jovicu Jović, koji su pre dva meseca dobili tri dečaka posle 16 godina borbe za potomstvo.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić je prilikom posete porodici Jović istakla da su porodica i deca najveće bogatstvo i da su Anita i Jovica odličan primer svim ostalim parovima koji imaju poteškoće da dobiju svoje potomstvo, da ne odustaju i da budu uporni na tom putu.

Prema ministarkinim rečima, država brojnim merama podstiče porast nataliteta, a posebno pomaže parove koji se bore da se ostvare u ulozi roditelja. Porodica je uvek na prvom mestu i učinićemo sve da je još više ojačamo, rekla je ona, dodavši da će država u narednom periodu dodatno raditi na podsticanju mladih da zasnivaju porodice. Ona je izrazila zadovoljstvo zbog toga što se veliki broj mladih odlučio da ostane u ovom selu i da tu zasnuje porodicu. Kisić je iskazala zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu i uručila im prigodne poklone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here