Željko Veselinović – Ekologija i zdrav život su prioritet za sve građane Srbije

0
95

Savez ekoloških organizacija Srbije pozvao je građane da se 27. novembra u 14 časova okupe na protestu ispred Vlade Srbije. Pozivu će se odazvati predstavnici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, čiji predsednik Željko Veselinović ističe da su ekologija i zdrav život prioritet za sve građane Srbije i da na tom polju ne smemo da budemo podeljeni, ni politički ni po nekoj drugoj osnovi.

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) ocenio je da je, nakon poslednjih izjava predstavnika vlasti i kompanije Rio Sava, “jasno da je narod prevaren i izigran lažnim stavljanjem tačke na projekat Jadar” i pozvao građane da se u nedelju, 27. novembra u 14 časova okupe na protestu ispred Vlade Srbije. „Jasno nam je i da ova Vlada i predsednik nikada neće i ne smeju odustati od rasprodaje Srbije jer su to obećali onima koji su ih doveli na vlast pre više od 10 godina”, navodi u saopštenju SEOS i dodaje da je „Srbija za vreme njihove vladavine izgubila suverenitet, ne samo na Kosovu, već i u Boru, Majdanpeku, Smederevu i Zrenjaninu gde se kineski investitori ponašaju kao da su u svojoj zemlji i posluju mimo svih zakona Republike Srbije, tretiraju zaposlene kao roblje i ne poštuju ni minimum ekoloških standarda”. Da li će predstavnici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ biti na ovom protestu pitali smo Željka Veselinovića, narodnog poslanika i predsednika ove organizacije.

Savez ekoloških organizacija Srbije, u susret protestu, upozorava na to da u dolini Jadra Rio Tinto i dalje kupuje imanja pravdajući se time da su to kupovine koje su ugovorene pre uredbe Vlade Srbije. Navode da se iz Rio Tinta sada više i ne pravdaju jer u rukama imaju punomoćje Puteva Srbije po kom im je odobreno da za račun države rade projektnu dokumentaciju i otkupljuju parcele na trasi pruge i brze saobraćajnice koje se grade isključivo za potrebe rudnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here