Damnjan Knežević – Krijumčari koriste migrantsku krizu

0
62

Mnogi kriminalci u Srbiji su pokušali da iskoriste migrantsku krizu da zarade određeni novac izjavio je Damnjan Knežević iz Narodnih patrola i dodao da se patrole bore protiv takvih ljudi.

Maloletni državljanin Srbije, star 17 godina, uhapšen je u Mađarskoj zbog sumnje da je prevozio migrante. Srpski državljanin prevozio je četiri stranca koja nisu mogla da dokažu legalan boravak u Mađarskoj. Vozilo austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao maloletni državljanin Srbije policija je zaustavila u kontroli na regionalnom putu 55 na teritoriji Baje. Na saslušanju u policiji migranti su rekli da su državljani Tunisa. Koliko je opasno da naši državljani prevoze migrante i kako komentariše pomenuti slučaj i to što se radi o maloletniku pitali smo Damnjana Kneževića.

U skladu sa mađarskim propisima, migrant su vraćeni do zaštitne ograde na mađarsko-srpskoj granici. Saopšteno je da će protiv vozača iz Srbije biti pokrenut krivični postupak zbog osnovane sumnje da se bavio krijumčarenjem ljudi. Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here