Poslanice opozcije danas nisu uspele da na pisarnicu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) predaju tekstove ostavki članova Saveta REM, pa su ih zalepile na zid ispred kancelarija REM.

Opozicione poslanice izjavile su novinarima kako im je rečeno da pisarnica danas ne radi i da je trebalo da se najave. Ocenile su da to ukazuje da su institucije zatvorene za građane. U ponuđenom tekstu ostavke piše da se one podnose zbog „potpune pasivnosti REM, suprotno zakonu, zbog promocije mržnje, agresije i kriminala u sferi elektronskih medija, u situaciji alarmantne eskalacije nasilja“. Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da je potpuno jasno da predsednica Saveta REM Olivera Zekić, kao i njeni saradnici u REM nisu bili u stanju da se „suoče sa pet poslanica koje su došle da im predaju tekst njihove ostavke“.

Poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić navela je da su i juče i danas pokušali da poštuju proceduru, ali da su naišli na zaključana vrata, ocenivši kako to znači da su institucije zaključane za građane, umesto da budu njihov servis.

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić istakla je da ljudi koji rade u REM nameravaju da i dalje budu „mentalna trovačnica ovog naroda i da neće da razgovaraju ni sa kim ko bi da ih suoči sa onim što rade, a rade veliko zlo“.

Poslanice su i ovom prilikom ponovile poziv građanima da dođu na protest nazvan „Neka Srbija stane“ u petak u 18h.