Otvoren 65. Međunarodni sajam tehnike na Beogradskom sajmu

0
23

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 65. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pod sloganom „Restart“, koji će do 19. maja okupiti 500 izlagača, od čega će njih 200 biti iz stranih zemalja.

Zadatak ove manifestacije jeste da zainteresovane upozna sa različitim primenama tehnologija u industriji, turizmu, medicini, zabavi, obrazovanju i drugim oblastima i sa proizvodima, uslugama i znanjima u vezi sa ovim tehnologijama. Manifestaciju je otvorila ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović koja je poručila da je tehnologija tu da nam pomogne, olakša i unapredi život.

Cilj održavanja Sajma tehnike je da predstavi proizvode i tehnološka dostignuća u globalno-trendovskim oblastima, kao što su automatizacija i robotika, veštačka inteligencija i mašinsko učenje, internet stvari (IoT), 5G mreže, blokčejn tehnologija, proširena i virtuelna stvarnost, nanotehnologija, čiste energije, kvantni računari, dronovi, te brojne oblasti u okviru telekomunikacija, informacionih tehnologija, medicinskih uređaja, energetike, transporta, građevinarstva i drugih oblasti. Posetioci će moći da se upoznaju sa najnovijim proizvodima i uslugama koje nude kompanije, da testiraju različite uređaje i tehnologije, da učestvuju u radionicama i predavanjima i da se informišu o trendovima u industriji i inovacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here