Kandidati za prijem u specijalne jedinice po Projektu 5.000 položili vojničku zakletvu

0
41

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanosti polaganja zakletve kandidata za prijem u specijalne jedinice po Projektu 5.000, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu. Zakletvu su položili kandidati za prijem u 63. padobransku brigadu, 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“ koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Ministar Vučević čestitao je kandidatima položenu zakletvu i poručio da je današnja svečanost po mnogo čemu posebna i jedinstvena.

Prema njegovim rečima, odgovor na savremene izazove i pretnje bezbednosti zahteva značajna ulaganja u naoružanje i vojnu opremu, u čemu su proteklih nekoliko godina napravljeni veliki iskoraci, zahteva i vrhunski obučene, spretne, sposobne, motivisane i hrabre profesionalne vojnike, a posebno zahteva vrhunske specijalne jedinice i to je sledeće težište rada Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Kandidati su uspešno savladali osnovnu vojnu obuku i posle položene zakletve biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja. Najuspešnije kandidate koji postanu pripadnici Vojske Srbije očekuje kontinuirana obuka i usavršavanje, rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom, kao i stimulativna osnovna zarada od oko 220.000 dinara koja će se, u zavisnosti od nivoa osposobljenosti i formacijskog mesta, značajno uvećavati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here