Ministarka Kisić – Žene su stub i oslonac porodica

0
50

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić ukazala je danas na to da će izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom značajno biti podržani roditeljstvo, žene preduzetnice i njihovi partneri.

Ministarka Kisić je na tribini posvećenoj ženama, koja je održana u Petrovcu na Mlavi, povodom obeležavanja predstojećeg nacionalnog Dana rodne ravnopravnosti, istakla da Vlada Srbije kontinuirano  ulaže napore da unapredi rodnu ravnopravnost i položaj žena kako bi i one, kao i muškarci, imale jednake mogućnosti. Kisić je ukazala na to da borbom za rodnu ravnopravnost žene žele da ostanu stub i oslonac svojih porodica, kao što su i oduvek bile, ali i da ujedno doprinesu u ekonomskom i svakom drugom smislu da njihova porodica bude još jača.

Ministarka Kisić i državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Stana Božović obišle su i štandove udruženja žena opštine Petrovac na Mlavi, na kojima su bili izloženi proizvodi koje su same pravile. Božović je istakla da je politika Vlade Srbije stvaranje jednakih mogućnosti za sve građane. U proteklom periodu usvojili smo Zakon o rodnoj ravnopravnosti kao i Strategiju rodne ravnopravnosti, gde su upravo definisani svi standardi koji podrazumevaju dostizanja svih ljudskih prava, kada su u pitanju oba pola, bez isključivanja, potiskivanja i bilo kojeg oblika diskriminacije, naglasila je Božović, koja je i predsednica Stručne grupe Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here