Ministar Gašić u Somboru obišao ranjenog pripadnika Žandarmerije u Somboru

0
20

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić obišao je u bolnici u Somboru pripadnika Odreda Žandarmerije u Novom Sadu Đuru Keču, koji je juče ranjen prilikom obavljanja službenog zadatka, i poželeo mu brz oporavak.

Ministar Gašić je najoštrije osudio napad na policajce koji su intervenisali zbog prijave za nasilje u porodici, nakon čega je P. V. (1961) ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u njihovom pravcu. On je ukazao na to da je osumnjičeni i ranije kažnjavan, kao i da je kod njega pronađeno ilegalno oružje. Policijski službenici su uvek tu da brinu o bezbednosti svih naših građana i spremni su da rizikuju život za njihovu sigurnost. Nećemo dozvoliti da budu meta, naglasio je ministar.

U incidentu u Ulici Stevana Sinđelića u Somboru ranjen je i pripadnik Odreda Žandarmerije u Novom Sadu Dragan Mićić, koji je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nasilje u porodici, P. V. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here